6/10/2016

6/10/2016

Szybki, lekki obiad - sałatka z makaronem kukurydzianym



Składniki:
  • około 100g makaronu kukurydzianego typu spaghetti
  • 2-3 rzodkiewki
  • 4-5 szparagów
  • około 3 dag sera feta
  • garść roszponki lub rukoli
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, wykładamy go na talerz. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, gotujemy na parze około 4minuty. Po ugotowaniu kroimy na kawałki i kładziemy na makaron. Dodajemy pokrojoną w plasterki rzodkiewkę oraz sałatę (rukolę/roszponkę), dodajemy także ser feta. Można dodać do smaku pieprzu. Całość skrapiamy oliwą, mieszamy. Gotowe.  



2 komentarze:

  1. Makaron kukurydziany jest może normalnie w sklepie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, my kupiliśmy go w Biedronce, jest w stałej ofercie ;-)

      Usuń